Az utóbbi időben számos optikai címükön cserélte le a DIGI a régebbi, Wi-Fi-kapcsolatra nem alkalmas modemeit újabb ONT-eszközökre, amelyek immáron Wi-Fi 6-kapcsolatot is képesek biztosítani, ráadásul több antennával is el vannak látva, így önmagukban, külön router használata nélkül is használhatók már a vezeték nélküli internet biztosításához.

Az eszköz átállítása ROUTER üzemmódba

Ahhoz, hogy az eszköz Wi-Fi routerként is funkcionáljon, elsőként ROUTER üzemmódba kell helyezni (ha ez a telepítésekor nem történt meg automatikusan). A beállítás az Ügyfélkapu (önkiszolgáló felület) segítségével adható meg. A beállítás életbe léptetéséhez akár 15 perc is szükséges lehet, ezért mindenképpen várjuk meg, amíg a felületen már azt látjuk, hogy befejeződött a módosítások alkalmazása. Mivel a változtatás ideje alatt a helyi internetünk nem lesz elérhető, ezért ehhez a módosításhoz mobilinternet használata javasolt. (De amúgy ha kivárjuk a 10-15 perces folyamatot, további internetkapcsolat használata nélkül is elvégezhetjük a módosítást.)

Az adminfelület megnyitása

A router adminfelületének eléréséhez az alapértelmezett IP-címet kell beírnunk a böngészőbe, ha már csatlakoztunk az általa biztosított Wi-Fi-hálózathoz vagy vezetékes kapcsolattal közvetlenül a routerhez kapcsolódunk: 192.168.1.1

A lehetséges felhasználónév és jelszó párosok a következők:

login password
user digi
user user
user a gyári szám (SN) utolsó 6 karaktere
digi a gyári szám (SN) utolsó 6 karaktere

A fentiek közül valamelyiknek működnie kell. 3 sikertelen próbálkozás után az adminfelület 1 percre kitiltja a felhasználót, de utána folytatni lehet a próbálkozást.

A gyári számot és a Wi-Fi-kapcsolathoz szükséges SSID-t és jelszót a router hátulján található matricáról tudjuk leolvasni.

Chilly

Chilly

Chilly 1997 óta foglalkozik webhelyek üzemeltetésével és programozással, valamint különböző kütyük kipróbálásával, és azóta folyamatosan nyomon követi a technikai újításokat. Elsődlegesen Linux-rendszerekkel dolgozik, de az évek során rengeteg tapasztalatra tett szert a Windows-gépek üzemeltetése terén is, hobbiszinten pedig az utóbbi időben egyre több időt tölt a Raspberry Pi módosítgatásával.
Mesterfokon beszél angolul, és műszaki szakfordítói vizsgával rendelkezik. Korábban sokáig újságíróként dolgozott nyomtatott és online magazinoknál.

Visit Us On LinkedinCheck Our Feed